Кутя |
Кулинару - Простые популярные блюда |
1.На базарі можна купити вже підготовлену пшеницю, яка вариться швидше, ніж необроблена.
Підготувати її можна і самостійно. Переберіть зерна пшениці, промийте їх і висушіть в теплій, але не гарячій духовці. Коли пшениця просохне, злегка побризкайте її водою, покладіть в полотняний мішечок або ступку і товчіть макогоном, поки оболонки зерен не облущаться. Знову промийте пшеницю і замочіть на ніч в холодній воді. 2.Наступного дня промийте пшеницю, залийте свіжій водою і варіть її на найменшому вогні до м’якості, періодично помішуючи і при необхідності підливаючи воду. Можна перекласти пшеницю в горщик і томити в духовці, підливаючи воду. 3.Поки вариться пшениця, залийте кип’ятком мак і залиште на 1 час. Потім воду злийте, додайте трохи цукру і розітріть мак добіла товкачем в ступці або міксером з насадкою-ножем. 4.Родзинки помийте, залийте окропом хвилин на 20, щоб родзинки набрякли, потім воду відцідіть. 5.Мед трохи розведіть кип’яченою водою. 6.Змішайте зварену пшеницю, товчений мак, родзинки, горіхи і розведений мед. Знадобиться: 1 склянка пшениці, 4 склянка води, 70 г маку,, 70 г подрібнених горіхів, 1/4 склянки родзинок, мед на смак (2-4 ст. ложки), кип’ячена вода для розведення меду. |
Полезный совет
Продолжительность варки мясных супов зависит не от количества мяса, которое используется для его приготовления, а от особенностей структуры тканей той или иной части мяса и от величины кусков. |