Готовим дома

Портал кулинарных рецептов и полезных советов

Новые

Популярные

Новости

Кутя
Кулинару - Простые популярные блюда

1.На базарі можна купити вже підготовлену пшеницю, яка вариться швидше, ніж необроблена.

Підготувати її можна і самостійно. Переберіть зерна пшениці, промийте їх і висушіть в теплій, але не гарячій духовці. Коли пшениця просохне, злегка побризкайте її водою, покладіть в полотняний мішечок або ступку і товчіть макогоном, поки оболонки зерен не облущаться. Знову промийте пшеницю і замочіть на ніч в холодній воді.

2.Наступного дня промийте пшеницю, залийте свіжій водою і варіть її на найменшому вогні до м’якості, періодично помішуючи і при необхідності підливаючи воду. Можна перекласти пшеницю в горщик і томити в духовці, підливаючи воду.

3.Поки вариться пшениця, залийте кип’ятком мак і залиште на 1 час. Потім воду злийте, додайте трохи цукру і розітріть мак добіла товкачем в ступці або міксером з насадкою-ножем.

4.Родзинки помийте, залийте окропом хвилин на 20, щоб родзинки набрякли, потім воду відцідіть.

5.Мед трохи розведіть кип’яченою водою.

6.Змішайте зварену пшеницю, товчений мак, родзинки, горіхи і розведений мед.

Знадобиться: 1 склянка пшениці, 4 склянка води, 70 г маку,, 70 г подрібнених горіхів, 1/4 склянки родзинок, мед на смак (2-4 ст. ложки), кип’ячена вода для розведення меду.

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

 
(1 голос, среднее 5.00 из 5)

Полезный совет

Продолжительность варки мясных супов зависит не от количества мяса, которое используется для его приготовления, а от особенностей структуры тканей той или иной части мяса и от величины кусков.

Кулинарный опрос

Ваш муж готовит на кухне?