Готовим дома

Портал кулинарных рецептов и полезных советов

Новые

Популярные

Новости

Кутя
Кулинару - Простые популярные блюда

1.На базарі можна купити вже підготовлену пшеницю, яка вариться швидше, ніж необроблена.

Підготувати її можна і самостійно. Переберіть зерна пшениці, промийте їх і висушіть в теплій, але не гарячій духовці. Коли пшениця просохне, злегка побризкайте її водою, покладіть в полотняний мішечок або ступку і товчіть макогоном, поки оболонки зерен не облущаться. Знову промийте пшеницю і замочіть на ніч в холодній воді.

2.Наступного дня промийте пшеницю, залийте свіжій водою і варіть її на найменшому вогні до м’якості, періодично помішуючи і при необхідності підливаючи воду. Можна перекласти пшеницю в горщик і томити в духовці, підливаючи воду.

3.Поки вариться пшениця, залийте кип’ятком мак і залиште на 1 час. Потім воду злийте, додайте трохи цукру і розітріть мак добіла товкачем в ступці або міксером з насадкою-ножем.

4.Родзинки помийте, залийте окропом хвилин на 20, щоб родзинки набрякли, потім воду відцідіть.

5.Мед трохи розведіть кип’яченою водою.

6.Змішайте зварену пшеницю, товчений мак, родзинки, горіхи і розведений мед.

Знадобиться: 1 склянка пшениці, 4 склянка води, 70 г маку,, 70 г подрібнених горіхів, 1/4 склянки родзинок, мед на смак (2-4 ст. ложки), кип’ячена вода для розведення меду.

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

 
(1 голос, среднее 5.00 из 5)

Полезный совет

Горох и фасоль нужно хранить в банке, завязанной тканью, если их хранить в плотно закрытой банке, они будут горчить.

Кулинарный опрос

Ваш муж готовит на кухне?